infakt__frame.jpgPožega je u subotu bila domaćin Letnjeg prvenstva Srbije za mlađe pionire – dečake rođene 1994. godine i mlađe, i devojčice rođene 1996. godine i mlađe. Plivački savez Srbije ni ove godine nije imao sreću u organizaciji ovog takmičenja. Kao i prošlog leta u Zrenjaninu i ovogodišnje najvažnije takmičenje za najmlađe plivače u Srbiji prekinuto je na samom početku drugog dela zbog velikog nevremena koje je zahvatilo Požegu.
Ipak, završen je bar prvi deo takmičenja, tokom koga se 218 plivača iz 23 kluba iz Srbije nadmetalo u 100-metarskim disciplinama u sva četiri stila, u disciplini 200 m mešovito i štafeti 4 x 50 m slobodno.
PK «Valis» na ovom takmičenju predstavljalo je 13 plivača: Marko Beljić, Dimitrije Dragojlović, Dimitrije Jovanović, Dimitrije Marković, Lazar Marković, Rastko Prlić, Ilija Rajević, Lazar Ranković, Stefan Zimonjić, Tamara Divolić, Jelena Marković, Ana Milošević i Jelena Stojanov i treneri Branislav Petrović i Vladimir Bošković. “Valis” je na ovom takmičenju predstavljao i Branislav Kovačević – kao sudija na okretu.
U disciplini 100 m prsno Stefan Zimonjić je osvojio bronzanu medalju. Nevreme ga je omelo da u drugom delu potvrdi rezultat sa zimskog prenstva i da pokuša da osvoji titulu prvaka Srbije u disciplini 50 m prsno.
Rezultate među prvih 10 imali su Marko Beljić, Dimitrije Jovanović i muška štafeta – Zimonjić, Beljić, Jovanović, Ranković.
Narednog vikenda u Vrbasu održaće se Prvenstvo Srbije za pionire. Takođe se očekuje da će Plivački savez Srbije ubrzo doneti odluku o nastavku prvenstva za mlađe pionire.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…