sednica_so.jpgViše meseci sam upozoravao u radu Skupštine da se okreneko životnim problemima građana, ali za to nisam našao sagovornike. Jedina tema bila su kadrovska rešenja kao i trošenje ogromnih para na beznačajne stvari, rekao je dr Slobodan Gvozdenović, odbornik u SO Valjevo obraćajući se javnosti na današnjoj konferenciji za novinare. Prema njegovim rečima sve je kulminiralo ovih dana pokušajem smene JKP Valjevo kako bi se prikrio gubitak ovog preduzeća od 35 miliona.Gvozdenović je optužio pojedine funkcionere u opštini valjevo da su mesecima obmanjivali javnost da je predložena cena od 48 din/kvm previsoka.

Na 15-toj sednici, tačkom 7 bilo je predviđeno da se da saglasnost predsedniku opštine da može sklapati ugovore kojima se daje u zakup građevinsko zemljište.

Gvozdenović je ukazao i na nepravilnosti u tačkama 8 i 9 takođe predviđenih za 15-tu sednicu kojima se na dnevni red stavlja rebalans budžeta i program poslovanja gradske Direkcije , a koje predviđaju 14 miliona za postavljanje električnog kabla za fabriku Gorenje.

Gvozdenović je dodao da postoje indicije da se za fabriku Gorenje izvode i drugi radovi na priključenju mimo ugovora, ali da je to prikriveno kroz druge stavke i da je u pitanju oko 50 milion, te je pozvao nadležne da i ove sumnje ispitaju.

Gvozdenović je na pitanje novinara da li će Skupština u ponedeljak biti održana odgovorio da ne zna, a da je pitanje uvođenja privremenog veća laž koju je demantovala i poslanica DSS-a Milica Vojić Marković. On je na kraju pozvao sugrađane da ga podrže i da u saradnji sa drugima spase ovaj grad.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…