infakt__frame.jpgMinistarstvo rudarstva i energetike 14. maja podnelo je prednacrt projekta, a 30. maja nakon konsultacija predata je kompletna dokumentacija za finansiranje projekta gasifikacije svih 6 opština Kolubarskog okruga u okviru Nacionalnog investicionog plana.

??? razlog zašto valjevska opština nije konkurisala za sredstva iz invsticionog ciklusa navedeno je da nije urađena Studija izvdljivosti i da je za to odgovoran OO G17 plus kao i rukovodstvo Srbijagasa koji pripada istoj stranci.

U valjevskom G17 plus saznajemo da je valjevska opština trebala samo da uradi projekat i konkuriše za dobijanje sredstava za igradnju sekundarne mreže, objasnio je Gajić. Vrednost sekundarne mreže u valjevu bila bi između 3 i 3,3 miliona evra, a mogla bi biti završena do dve godine.

OO G17 plus je stranka koja se ozbiljno bavi svojim poslom i od sredine decembra uložili smo hiljade i hiljade sati rada svih 35 članova timova za energetiku, privredu i privatizaciju, kao i građevine i arhitekture koji su pomogli da se napravi što bolji projekta za moguću gasifikaciju grada Valjeva uz veliku podršku ministarstava i JP iz Republike Srbije.

Za izgradnju magistralnog gasovoda u dužini od 78 km od Beograda do Valjeva predviđen je rok od 27 do 36 meseci.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…