cesid.jpgCentar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) realizuje od 1. marta 2005. godine projekat “Izgradnja proevropske demokratske kulture kroz jačanje kapaciteta kreatora javnog mnenja”. Svrha ovog projekta jeste da se putem javnomnenjskih istraživanja identifikuju one vrednosti i stavovi građana Srbije koji predstavljaju prepreku demokratskom razvoju našeg društva i da se kroz prezentacije pomenutih istraživanja, sarađuje sa kreatorima javnog mnenja na prevazilaženju takvih vrednosti i stavova. Prezentacija rezultata istraživanja održaće se u sredu, 31. maja 2006. godine u 19 časova u Klubu ND+ u Valjevu.

Na skupu u sredu govoriće prof. dr Zoran Stojiljković, predavač na Fakultetu političih nauka u Beogradu i mr Đorđe Vuković, predstavnik CeSID-a.

Ovo istraživanje se bavi stavovima građana prema državi i političkim podelama koje se ogledaju u ovom polju. Centralno mesto istraživanja posvećeno je temi kakvu to državu žele građani Srbije, kako vide njeno uređenje, granice, obim i oblik njenih nadležnosti i šta od države očekuju. Osim toga, istraživanje se bavi aktuelnom političkom i partijskom scenom Srbije, rejtingom stranaka, koalicionim potencijalima sa stanovišta birača i drugim temama. Ovaj deo nalaza je posebno interesantan zbog promena do kojih je došlo u partijskom mozaiku Srbije u periodu od godinu dana, odnosno u periodu u kom CeSID sprovodi istraživanja.

Prezentacija je namenjena, pre svega, predstavnicima relevantnih političkih stranaka, predstavnicima civilnog sektora (nevladinih organizacija, udruženja građana, sindikata), predstavnicima medija, uglednim i uticajnim građanima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…