infakt__frame.jpgStanari zgrade broj 19 u naselju peti puk pre nekoliko godina iseljeni su iz ovog objekta jer su temelji popustili i zgrada je postala opasna po život. Struja i voda davno su isključeni, ali to ipak nije bila prepreka da se pre izvesnog vremena u ovaj objekat useli veći broj porodica romske nacionalnosti, a prema rečima Vlade Milivojevića, predsednika MZ Krušik ima ih oko 50 i najviše je dece.

Još u junu prošle godine upućen je apel opštini, Krušiku i Centru za socijalni rad da se ovaj problem reši, a odgovor je stigao jedino od lokalne samouprave da su stanari raseljeni i da oni sa zgradom nemaju ništa.

Drugi veliki problem u MZ Krušik je nedostatak trotoara za kretanje pešaka, naročito u ulicama Save Vujanovića, Jakova Nenadovića i Šabačkim putem. Zbog veoma frekvetnog saobraćaja i veliki broja dece je u opasnosti, kaže Milivojević. U gradskoj direkciji u decembru mesecu obećano je da će se trotoari uraditi čim se usvoji Program rada, ali došao je i maj, a nema čak ni nagoveštaja kada će se to uraditi.

Milivojević je kao još jedan veliki problem istakao Kličevačko groblje na kome više nema mesta za sahranjivanje. Sve što je bilo do MZ da uradi, urađeno je, tvrdi Milivojević rekavši da odmah pored groblja postoji parcela koja bi za to mogla da služi, ali da se nadležni po ovom pitanju ne oglašavaju.

Iznošenje smeća i čišćenje MZ Krušik od nove godine je katastrofalno, kaže Milivojević, a na pojedinim mestima ponovo se stvaraju divlje deponije, a Milivojević upozorava da idu letnji dani i da će smrad biti nepodnošljiv.
U vom delu grada problem predstavlja i dotrajalost elekronaponske mreže, u većem delu su dotrajale bandere, a napon ne prelazi 180 V.
Istaknuto je ni da vodovodna mreža nije u dobrom stanju i da su kvarovi česti zbog dotrajalosti cevi.

U poslednjih 6 godina u MZ Krušik urađene su tri ulice i 70 m trotoara i 2 ležeća policajca, presuto je ili nasuto nekoliko ulica, rekonstruisano je nešto malo vodovodne mreže, a iz donacija jedograđeno obdaništei urađeno stepenište od ul. 7 juli dprema kuli Nenadović i to je urađeno sve za vreme prethodne vlasti.

I kišna kanalizacija je problem u ovom delu grada, kao i neosvetljenost parka u kome se prema rečima Milivojevića skupljaju narkomani, a za to vreme se radi osvetljenje Šabačkog puta sa obe strane u dužini od preko 1 km.
Svi pokušaji da se od decembra meseca do danas ugovori sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave naišli su na zatvorena vrata.

MZ Krušik je inače jedna od najvećih MZ u valjevskom okrugu jer ima oko 18,5 hiljada stanovnika, odnosno 9,5 hiljada birača. Ono što se već provlači kao ideja, a što bi kažu, moglo da “prođe” među meštanima, to je da se pokrene inicijativa da se ova MZ transformiše u Opštinu koja ne bi imala više od 20-tak zaposlenih, ali bi daleko funkcionalnije i odgovornije radila svoj posao.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…