infakt__frame.jpgU saradnji Ministarstva prosvete i sporta sa srednjim školama Kolubarskog okruga ,organizovan je prvi sajam obrazovnih profila za upis učenika u prvi razred srednjih škola školske 2006/07 godine koji je otvoren danas u Prvoj osnovnoj školi.
Problematici izbora zanimanja pristupljeno je na drugačiji način nego što joj se pristupalo do sada. U našoj zemlji već postoji sistem profesionalne orjentacije, samo što on nije dovoljno razvijen kao što je to slučaj u zemljama EU. Iz tog razloga,učenici do sada nisu bili dovoljno osposobljeni, da pravilno i realno izvrše izbor svog budućeg zanimanja. Isto tako ni roditelji nemaju dovoljnu količinu informacija o ovoj problematici,tako da nemogu pomoći deci u realnom izboru zanimanja. Zbog navedenih razloga je i organizovan sajam na kom su se danas predstavile sve srednje škole iz Kolubarskog okruga i Umetnička škola iz Šapca, koje vrše promocije i prezentacije obrazovnih profila za upis učenika u prvi razred ove školske godine.
Prema rečima Zorice Jocić 1951 je učenik osmog razreda za Kolubarski okrug ,a ima 1962 slobodna mesta,što znači da slobodnih mesta ima ,samo je važno odabrati ono pravo.
Sajam će trajati tri dana, od danas do petka sa završetkom u 19 časova ,tako da će svi učenici osmih razreda imati vremena da otkriju koje im zanimanje najviše odgovara.
Sajamske prostorije su otvorene i za roditelje i sve one koji žele da ga posete.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…