infakt__frame.jpgKrajem nedelje Zdravstveni centar Valjevo je domaćin dvema sekcijama Srpskog lekarskog društva, Odseka za nefrologiju i hemodijalizu i Pedijatrijskoj sekciji.
U petak 28. aprila će Odsek za nefrologiju i hemodijalizu ugostiti kolege iz cele zemlje u Dobrom potoku kod Krupnja. Na sastanku koji počinje u 12 sati izlaganja će imati prof. dr Vidojko Đorđević, prof. dr Vladimir Oštrić, prof. dr Dimitra Kalimanovska – Oštrić, doc. dr Sanja Simić – Ogrizović, kao i naši lekari dr Vesna Plećić – Knežević, dr Jasmina Bogdanović i dr Pavle Krstivojević. Teme su: doza dijalize, hipertenzija u trudnoći, prikaz valjevskog centra za dijalizu i druge.
U subotu 29. aprila u Domu kulture će biti održana Pedijatrijska sekcija Srpskog lekarskog društva čiji je domaćin Služba za dečje bolesti Zdravstvenog centra Valjevo. Očekuje se učešće oko 300 dečjih lekara iz čitave Srbije. Na ovom stručnom sastanku će biti predstavljene novine u lečenju dijabetesa melitusa tip I kod dece, značaj vitamina D, govoriće se o infekcijama urotrakta i autizmu, kao i o drugim aktuelnim temama. Izlaganja će imati profesori i lekari Univerzitetske dečje klinike Beograd, Instituta za zaštitu zdravlja majke i deteta, Dečje klinike Niš, Instituta za mentalno zdravlje Beograd, a među predavačima je i prim. dr Marija Mladenović, šef Neonatološkog odseka Zdravstvenog centra Valjevo. Pedijatrijska sekcija počinje u 10.30 minuta.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…