infakt__frame.jpgOd velike pomoći u zimskom periodu biće neke vrlo jednostavne navike:
Uvođenje dana odmora od hrane kada omogućujemo organizmu da energiju, koju bi inače potrošio na varenje i detoksikaciju od ostataka nesvarene hrane, investira u procese regeneracije i čišćenja organizma. To poboljšava zaštitni sistem, cirkulaciju krvi i uspostavlja ravnotežu metabolizma organizma. Uz stručnjaka za zdraviji život donesite odluku da li će to biti dan na voću, sirovom povrću ili jogurtima ili bez njih, ili dan samo na voću i zdravim napicima, ili dan samo na napicima .
Stvoriti naviku dodavanja uz svaki osnovni obrok (sem svežeg voća) 1-2 supene kašike pšeničnih klica i 1-2 supene kašike mlevenih sirovih semenki lana, bundeve, susama. To će se odraziti na redovnije i kvalitetnije postepeno čišćenje creva.
Uz svaki osnovni obrok dodavati 1 supenu kašiku nerafinisanog, hladno ceđenog, maslinovog i jednu čajnu kašiku lanenog ulja (ne više od 3 puta dnevno). Na taj način ćemo podstaći redovnije pražnjenje žuči, bolju detoksikaciju organizma, značajno ćemo umanjiti mogućnost stvaranja kamena, peska i mulja u jetri i žučnoj kesi, poboljšaćemo proces varenja hrane, pomoći čišćenju krvnih sudova, boljoj cirkulaciji krvi, boljem funkcionisanju zaštitnog sistema i boljem radu srca.
Upotreba rena sa dodavanjem jabukovog sirćeta i meda po ukusu, držati ga u zatvorenoj tegli i ne bi trebalo da stoji duže od 10 dana. To će pomoći lakšem rastvaranju viška sluzi iz organizma, oslobađanju od naslaga katrana kod aktivnih i pasivnih pušača, jačanju disajnih organa i smanjenju bronhospazama, uspostavljanju kvalitetne crevne mikroflore i čišćenju urinarnog trakta.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…