infakt__frame.jpgPredstavnici Doma zdravlja Kraljevo danas su u sali Edukativnog centra ,kolegama iz Valjeva, predstavili svoja iskustva sa Izabranim lekarom i plaćanjem po kapitaciji, odnosno po pacijentu.
Kraljevo je grad koji je prepoznatljiv u stručnoj javnosti po projektu ‘’Izabrani lekar’’koji to više nije,sada je svakodnevna praksa gde na terenu od 26 isturenih ambulanti sa veoma dobrim uslovima za rad osoblja, sa standardizovanim uslovima u svim ambulantama ima registrovanih preko 75% ukupnog stanovništva grada Kraljeva koji broji oko 140 000 stanovnika,što je jedan od velikih rezultata iz razloga što su u periodu trajanja projekta koji je prethodio ovom usvojenom načinu rada u trajanju od 2001-2004 godine u kom je postignut zadovoljavajući broj ljudi koji je izabrao svoje lekare.
Kraljevo je prvi dom zdravlja u Srbiji u kom je sproveden projekat ‘’Izabrani lekar’’, pod pokroviteljstvom Međunarodnog Crvenog krsta i Ministarstva zdravlja. Od ove godine, ovakav način rada je obavezan za sve ustanove primarne zdravstvene zaštite u Republici.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…