infakt__frame.jpgKrajem prošle godine ZC Valjevo je dobio još jednog magistra nauka i dva primarijusa. Dr Zoran Jokić, načelnik Ginekološko-akušerske službe magistrirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na temu “Uporedna analiza primene laparoskopske i klasične histerektomije u lečenju mioma materice””. Inače, obe operativne tehnike se već primenjuju u ZC Valjevo. Nove primarijuse u Srbiji promovisalo je krajem godine Ministarstvo zdravlja na svečanosti u Beogradu. Među njima su i dr Marija Mladenović, šef Neonatološkog odseka Ginekološko-akušerske službe i dr Jasmina Lukić, specijalista opšte medicine Doma zdravlja Valjevo.
One su u profesionalnoj karijeri objavile veći broj zapaženih radova na stručnim sastancima i u domaćim i stranim časopisima i publikacijama.
ZC Valjevo sada ima jednog doktora nauka, 10 magistara i 13 primarijusa. Nedavno je formiran i Centar za kontinuiranu medicinsku edukaciju koji će uskoro objaviti Zbornik radova lekara i medicinskih sestara i tehničara za 2005. godinu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…