infakt__frame.jpgPredstavnici češke firme VHS iz Brna, direktor Josef Pikula, menadžer Iva Vojtova i Roman Grosman boravili su u dvodnevnoj poseti Valjevu i u razgovoru sa rukovodstvom opštine, direktorima JP Kolubara i JKP Vodovod i predstavnicima Javnog komunalnog preduzeća Valjevo, istakli da je Vlada Republike Češke u 2006.-toj zainteresovana da, sem ulaganja u crpnu stanicu Paklje, opredeli donacije za još dva projekta u Valjevu, za rekonstrukciju Jaza i drugu fazu toplifikacije.

Opština Valjevo je budžetom za ovu godinu planirala 32 miliona za toplifikaciju, a uskoro se može očekivati i tender za izbor banke sa kojom će se ući u kreditne aranžmane. Donacija Češke Vlade za toplifikaciju Valjeva iznosila bi oko 400 hiljada evra što će se znata kada bude gotov glavni projekat.

Radovi i opremanje na objekatu crpne stanice Paklje biće zaokružen krajem marta kada se očekuje montaža frekventnog regulatora. Vrednost radova bila je oko 700 hiljada evra.

Govoreći o projektu Jaza, predstavnici češke firme i direktor JP Vodovod Valjevo su naglasili da će Vlada Češke Republike obezbediti opremu: kanalizacione i vodovodne cevi, montažu, tehnički nadzor i usluge inženjeringa, sve u vrednosti od 50-60 miliona dinara.

Na jučerašnjem sastanku imenovani su stručni timovi iz sve tri oblasti koji će ubuduće intenzivno kontaktirati i sarađivati sa predstavnicima češke firme VHS.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…