infakt__frame.jpgU Okružnom sudu u Valjevu danas je održana zajednička konferencija kojoj su prisustvovali svi vršioci dužnosti predsednika sudova. Ovom prilikom predstavljeni su dosadašnji rezultati godišnjeg rada Okružnog suda u Valjevu i 6 područnih opštinskih sudova sa teritorije KO. Što se tiče Okružnog suda u Valjevu u toku 2005 godine primljeno je 10 102 predmeta što je 1 211 predmeta više nego u 2004 godini.
Prema rečima Dragana Obradovića predsednika Okružnog suda u toku protekle godine primećen je porast predmeta u svim materijama u odnosu na 2004 godinu, a najveći broj predmeta je rešen.
Tokom 2005 godine dominanti predmeti bili su opojne droge, krivična dela protiv imovine, zatim krivična dela o oružju i municiji, krivična dela protiv službenih dužnosti i krivična dela po saobraćajnim nezgodama.
Što se tiče rada opštinskih sudova sa teritorije KO na kraju 2004 godine zaostatak u svim predmetima je bio 20 035 predmeta. U toku 2005 godine primljeno je 59 877 predmeta, ukupno je u radu bilo 79 912 a rešeno je 60 359 predmeta. Inače Okružni sud u Valjevu je u skladu sa članom 39 Zakona o slobodnom pristupu informacija sačinio Informator o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.
Informator se besplatno može dobiti u pisarnici i kod sekretara suda. Prema rečima Obradovića Informator će tokom 2006 godine biti dostupan i u elektronskom obliku na sajtu Okružnog suda gde će se podaci redovno ažurirati.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…