infakt__frame.jpgIznenađenja koja očigledno slede u nastavcima kada je u pitanju budžet opštine Valjevo za 2006. godinu ne prestaju. Na videlo je izašla činjenica da je predviđeno čak 30 miliona dinara za uređenje zemljišta za privatnog investitora “Gorenje” čije su namere krajnje nepredvidive kada je u pitanju navodna gradnja pogona u Valjevu, kaže se u saopštenju OO Socijaldemokratije. Ovim se praktično prebijaju sredstva koja Gorenje treba da plati za zakup zemljišta, tako da Gorenje zemljište dobija besplatno.
Neverovatno je da poreski obveznici plaćaju uređenje zemljišta za slovenačku firmu, a da se nijednoj valjevskoj ne daje sličan ustupak. Uzgred, ako se pogon izgradi zapošljavaće maksimum 100 radnika po sistemu “šrafciger” industrije, a ne 1000 kako najavljuje predsednik opštine i zasmejava ozbiljan poslovni svet. Pri svemu ovome lokalna vlast svojim firmama povećava namete. Na kraju, zašto ne reći i to da dok nam slovenačka vlast krčmi Kosovo, mi im dodvorički besplatno omogućavamo razvoj privrede.
Ako je i od Valjeva, mnogo je.
Stoga, Socijaldemokratija će se založiti da se obelodani ugovor između Opštine i Gorenja i da se isti raskine. Srbija, a time i Valjevo treba da bude dobrodošlo za sve investitore osim za one iz Hrvatske i Slovenije sa kojima država ima gomilu neraščišćenih računa, kaže se u saopštenju za javnost OO SD.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…