infakt__frame.jpgShodno odredbama i poslovniku o radu Skupštine opštine, nisu se stekli uslovi za održavanje 12 sednice SO Valjevo. Razlog za neodržavanje sednice je neprisustvovanje nekolicine odbornika kao i odborničke grupe SRS, istakao je na današnjoj konferenciji Dobrivoje Grujičić, šef odborničke grupe u SO. SRS nije se složila sa predlogom budžeta za 2006. godinu, jer smatra da on nije u službi grada i građana i to je osnovni razlog neučestvovanja ove odborničke grupe na sednici.
– Mi smo iznosili primedbe i pre nego što je trebala da bude planirana sednica. Mi smo u sredu prošle nedelje imali sastanak šefova odborničke grupe na kojem smo jasno ukazali da nismo zadovoljni sa predlogom budžeta i zatražili da se on koriguje.
Na pomenutom sastanku nije postignut dogovor, pa je za sledeći dan ponovo zakazan sastanak na kojem su trebali da se usaglase stavovi oko budžeta za 2006. godinu, rekao je Dobrivoje Grujičić i dodao da do tog sastanka uopšte nije došlo.
– Toga dana je u opštini organizovan novogodišnji koktel. Izgleda da je nekima očigledno bio važniji koktel od sastanka na kojem je trebala da se donese odluka vezana za budžet za ovu godinu.
SRS je svesna da je odluka o budžetu najvažnija odluka jedne SO, jer se njom odlučuje kako će grad raditi i živeti u narednih godinu dana istakao je Grujičić.
Odbornička grupa SRS je spremna da sedne za pregovarački sto, kako bi se pitanje budžeta za 2006. godinu što pre rešilo i kao rok navodi 18. januar. Ukoliko se do tada ne postigne dogovor, ova stranka smatra da najbolje rešenje predstavljaju novi izbori.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…