Novogodišnja i božićna dekoracija obično asociraju na okupljanja dragih osoba, na mnogo smeha, na toplinu i ušuškanost. Ukrašavanje prostora za ovu priliku često podrazumeva i malo kiča, koji je šaren, slatkast i razbija monotoniju. Uz to, često se ide u dve krajnosti: ili se stan uopšte ne kiti iz ravnodušnosti prema ovom prazniku, ili se pretera s dekoracijom koja visi sa svih strana.
Prilagođavanje prostora novogodišnjoj prilici treba, zapravo, da ga samo malo „presvuče” i učini svečanijim, ali pre svega toplim i šarmantnim. Nema potrebe da preterivati sa dekorativnim detaljima i stavljati ih u svaki kutak svake prostorije u stanu. Mnogo bolji efekat se postiže ako se fokusira na određene delove stana.
Kićenje jelke je opšte mesto. Ona je verovatno jedini deo novogodišnje dekoracije koji uvek sme da bude potpuno kič i da blista u svim bojama u nekom uglu sobe. Jelka može da bude prilagođena i ostalim bojama u sobi, okićena dvobojno.
Jelka tako može postati originalna novogodišnja skulptura sa sopstvenom pričom koja je odraz vaše mašte i raspoloženja.
Osvetljenje bi trebalo da bude prigušeno.
Obojeno svetlo atmosferu u prostoriji čini toplom i prijatnom. Lepe i jednostavne lampe s abažurima u boji dobar su izbor, posebno okružene detaljima koji reflektuju svetlost.
Sveće su savršena rasveta za ovu priliku, ali i tradicionalni deo cvetnih i drugih aranžmana sa zimzelenim grančicama i par ukrasa s jelke. Ovo je detalj za stočić ili komodu, a najbolje će izgledati na centru stola. Svečani stolnjak od dekorativnog platna s neobičnim porubom savršena je podloga. Ako je novogodišnja trpeza centar dešavanja, pospite i malo svetlucavog, sedefastog, srebrnog ili raznobojnog praha po stolu, koji u prazničnim trenucima atmosferu zaista čini čarobnom.
Nađite svoju meru i prilagodite ih postojećem stilu vašeg stana. A kada sve bude gotovo, opustite se, uživajte i uložite svu pozitivnu energiju da vam 2006, počev od samog dočeka, bude srećna i nezaboravna.

i uložite svu pozitivnu energiju da vam 2006, počev od samog dočeka, bude srećna i nezaboravna.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…