infakt__frame.jpgGeografski položaj, reljef, planine, šume, voćnjaci, čist vazduh, stari zanati sve su to elementi koje posedujemo a od kojih se može napraviti izvanredna turistička ponuda. Krajnje je vreme da shvatimo da je budućnost Srbije pa i Valjeva u poljoprivredi i turizmu. Posebno značajno mesto zauzima seoski turizam. Tim povodom Udruženje domaćina Valjevo pokrenulo je akciju pod nazivom “Seoski turizam u funkciji razvoja sela”.
– Pored onih što žive u selu ovo može biti zanimljivo i onima koji su u gradu bez posla a u selu imaju kuće. Zasigurno ovo je pravi put za oživljavanje sela. Primera radi dve dvokrevetne sobe za 60 dana mogu doneti 2 400 eura i uz malo truda prihod može biti daleko veći.
Udruženje domaćina Valjevo osnovano je 5. maja ove godine u Leliću i do sada je imalo nekoliko aktivnosti. Udruženje će se zalagati za unapređenje života u selu, organizovanje zajedničkog nastupa na tržištu, zaštitu prirodnih resursa i šta bi trebalo uraditi da bi se sve to postiglo upravo ćete saznati.
– Potrebno je animirati sve one koji žele i mogu da se bave seoskim turizmom, obučiti domaćine kako profesionalno da se bave tim poslom. Organizovati kampanju sa ciljem dovođenja gostiju.
Udruženje domaćina Valjevo želi da pokrene sveopštu akciju i pomoć svih koji žele da pomognu je dobrodošla u bilo kom obliku i na bilo koji način.
Što se tiče aktivnosti ovog udruženja u prethodnom periodu je izvršeno anketiranje domaćina zatim obilazak oko 30 domaćina a održana su i predavanja u cilju obuke domaćina.
U planu Udruženja domaćina Valjevo za naredni period je i dalje animiranje i obuka domaćina, priprema prospekata i sajta kao i priprema za sajam turizma.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…