infakt__frame.jpgU Ekonomskoj školi Valjevo danas je održana 26 proširena sednica školskog odbora kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvete i sporta, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije, članovi školskog odbora, predstavnici saveta roditelja i predstavnici đačkog parlamenta.
Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najpre predstavljena Tamara Marković, učenica III razreda Ekonomske škole. Tamara je inače atletičarka AK Metalac koja se kandidovala za učesnika na Svetskom prvenstvu koje će se održati 2006. godine u Pekingu. Tim povodom, na proširenoj sednici je odlučeno da Ekonomska škola izađe u susret i stvori bolje materijalne uslove za ovu mladu i talentovanu sportistkinju.
Na današnjoj sednici iznet je i predlog plana i programa upisne politike Ekonomske škole Valjevo za školsku 2006.-07. godinu. Naime usvojeni su predlozi da se pored postojećih zanimanja u ovoj školi ugrade i predmeti preduzetništvo i zanimanje konfekcionar-tkač. Ovi predlozi su upućeni i Ministarstvu prosvete i sporta.
Prema rečima direktora škole Duška Tomića, za sledeću godinu je predviđeno jedno odeljenje konobara, jedno odeljenje kuvara, 2 odeljenja trgovaca. Umesto trgovinskih tehničara otvoriće se odeljenje komercijalnog tehničara ,a budući srednjoškolci mogu se, pored pomenutih upisati i na smerove finansijski tehničar i ekonomski tehničar.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…