infakt__frame.jpgOO DS u Valjevu izdao je saopštenje za javnost u kome se kaže:
Gromoglasno najavljivan i po usvajanju hvaljen i slavljen “Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja” u Valjevu je tek još jedno mrtvo slovo na papiru.
Demokratska stranka se u dva navrata za informacije koje smatra bitnim obraćala OPŠTINSKOJ UPRAVI i do sada na postavljena pitanja po zakonom određenoj proceduri nije dobila odgovor.
Prvi put obratili smo se 23.08.2005. godine pitajući na koji način i uz kakve dozvole je odobreno postavljanje vagon restorana u Železničkoj bb (parking prostor preko puta restorana ,,Šofer bar”) . Drugi put smo se gradskim službama obratili 16.11.2005. sa pitanjem postoji li dozvola za izgradnju zimske bašte na istoj adresi (na besplatnom parking prostoru).
Ni na jedno od postavljenih pitanja do danas nismo dobili odgovor.
Ubeđeni smo da su i zaposleni u našoj lokalnoj upravi upoznati sa gore navedenim zakonom. Nameće se pitanje: šta ih, ili ko ih sprečava da rade po zakonu?
Prisustvo gradskih čelnika predvođenih Predsednikom opštine Jovanom Tomićem na otvaranju ovog objekta, čini nam se daje jasan odgovor na ova pitanja.
Zakon kaže da smo pred njim svi isti.Ovaj kao i mnogi drugi primeri jasno pokazuju da u praksi nije tako. Zakon je najčešće u rukama izvršne vlasti. Ako mogu vozovi bez tendera zašto ne bi i jedan vagon – restoran bez dozvole. Do primene zakona parkirajte se po kafanama – stoji u saopštenju za javnost OO DS.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…