infakt__frame.jpgG17 PLUS započela je nacionalnu akciju “Navijaj za Srbiju”. To je akcija prikupljanja potpisa građana za promenu himne Državne zajednice u pesmu “Bože pravde”. Akcija će trajati nekoliko meseci, a peticiju su prvi potpisali poslanici G17 PLUS u obe skupštine.
G17 PLUS očekuje da će veliki broj građana podržati ovu inicijativu jer je himna “Hej Sloveni” himna SFRJ, države koja više ne postoji.
– Srbija domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, a održava se i Svetsko prvenstvo u fudbalu na kome učestvuje i naša reprezentacija. Građani Srbije ne žele da se na tim događajima čuje himna “Hej Sloveni” , već da se na sledećem Svetskom prvenstvu u fudbalu konačno svira himna uz koju će svi naši sportisti pevati i na koju niko neće zviždati. Zvaničnih izjava drugih političkih stranaka po pitanju promene himne državne zajednice još nema, kaže Krivošejev. Kada su u pitanju stavovi crnogorskih poslanika Krivošejev ističe da su stavovi podeljeni i da poslanici crnogorskih opozicionih stranaka podržavaju ideju, dok su vladajuće strukture Crne Gore za sada protiv.
Nakon što se prikupe potpisi građana inicijativa će biti predata predsedniku Skupštine SCG Zoranu Šamiju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…