infakt__frame.jpgJuče je u Beogradu održan sastanak rukovodstva opštine Valjevo sa predstavnicima česke firme VHS iz Brna preko koje bi trebalo da se realizuje donacija česke Vlade u 2006.-toj godini Vrednost projekta je oko 30 miliona dinara. Na sastanku je zaključeno da su stvoreni svi uslovi da se donacija plasira u martu naredne godine i da se ubrza rešavanje imovinsko-pravnih problema, koji su na samom početku radova nastali.
U međuvremenu je rešen problem jedne sporne parcele koja je data na korišćenje Crkvenoj opštini, tako što je projektom izmenjena trasa kišne kanalizacije na tom potezu. Preostaje još da se na sutrašnjem sastanku razgovara i o prevazilaženju problema oko druge parcele koja je data na korišćenje Kulturno umetničkom društvu Gradac, kako bi nesmetano mogao da se reši jedan od najvećih ekoloških problema u gradu aktuelan više od pet decenija.
Inače, projekat rekonstrukcije Jaza vredan je oko 84 miliona dinara. U 2006.-toj godini iz republičkog budžeta preko Ministartsva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i iz opštinskog budžeta, mora se izdvojiti još 30 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije Jaza.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…