infakt__frame.jpgRazvoju Divčibara mora se ozbiljno pristupiti, a svako ulaganje višestruko je isplativo, ocena je današnjeg sastanka u opštini kome su osim urbanista, predstavnika komunalnih službi, predstavnika Udruženja građana i Mesne zajednice Divčibare, prisustvovali i predstavnici Kolubarskog okruga, Valjevo-turista, kao i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Valjeva .
Na današnjem sastanku ocenjeno je da se što hitnije moraju opredeliti projekti za razvoj komunalne infrastrukture koji će, kako je najavljeno biti finansirani iz republičkog budžeta, jer je cilj da se, od 500 miliona dinara, predviđenih za nekoliko turističkih centara u Srbiji, za Divčibare dobije što više. To će direktno zavisiti od već spremljenih projekata i njihove procenjene vrednosti. Na današnjem sastanku predloženo je, pored ostalog, da se za finansiranje kandiduju projekti za rekonstrukciji vodovodne mreže, za izgradnju dalekovoda, regulaciju rečnog korita, za izgradnju Konaka u okviru Kulturnog centra, kao i za izgradnju javne rasvete na Divčibarama. Ovom prilikom naglašeno je da se mora što hitnije inicirati završetak izrade projekta izgradnje kanalizacione mreže, koji spada u red najvećih problema ove planinske visoravni, kako bi i on ušao u proceduru.
Ovo je samo jedan u nizu radnih sastanaka koji će postati praksa, sve u cilju konkretnih koraka ka razvoju ovog turističkog centra.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…