infakt__frame.jpgPlivači PK Valisa učestvovali su proteklog vikenda na XXII Međunarodnom plivačkom mitingu “ŠPELIN MEMORIAL”. Organizator takmičenja bio je PK “Merit Triglav” iz Kranja. Na ovogodišnjem takmičenju okupilo se 28 klubova sa 466 plivača iz 7 država: Slovenije, BiH, Češke, Hrvatske, Mađarske, Moldavije i SCG (PK «Vojvodina» sa 24 plivača i PK «Valis» sa 4 plivača).
Svi plivači «Valisa» na ovom takmičenju postigli su odlične rezultate. Isplivali su lične rekorde u kratkim bazenima u disciplinama u kojima su se takmičili i postigli su veoma dobre plasmane.
Zimonjić Stefan (94.) je u disciplini 50 m kraul zauzeo 20. mesto u konkurenciji 60 plivača, u disciplini 100 m kraul 16. mesto u konkurenciji 55 plivača i u disciplini 50 m prsno 14. mesto u konkurenciji 43 plivača.
Petrović Anđelka (92.) se u disciplini 100 m kraul plasirala na 6. mesto u konkurenciji 35 plivačica, u disciplini 100 m leđno bila je takođe 6. u konkurenciji 25 plivačica, a u disciplini 200 m mešovito plasirala se na 7. mesto u konkurenciji 29 plivačica.
Jakovljević Tijana (91.) je u disciplini 100 m kraul zauzela 16. mesto u konkurenciji 35 plivačica, dok se u disciplini 100 m leđno rezultatomplasirala na 21. mesto među 26 takmičarki.
Petronijević Vanja (91.) je na 100 m kraul zauzeo 18. mesto u konkurenciji 41 takmičara, dok je u disciplini 100 m leđno bio 7. od 26 plivača.
Izuzetni uslovi, besprekorno suđenje, sjajna organizacija pod rukovodstvom direktora mitinga i PK «Merit Triglav» Darjana Petriča, proslavljenog plivača EX-YU reprezentacije, doprineli su da ovo takmičenje bude jedan od najjačih evropskih plivačkih mitinga za mlađe kategorije. Na spisku takmičara našli su se mnogi učesnici međunarodnog plivačkog turnira «Olimpijske nade Evrope» koji je održan od 02. do 09. jula u italijanskom gradu Linjanu.
A na IX Međunarodnom plivačkom mitingu “KUP PANČEVO” takođe održanom proteklog vikenda učestvovalo je više od 30 domaćih i inostranih klubova sa oko 400 takmičara.
Devetočlana ekipa PK «Valis» nije postigla zapažene rezultate, iako su svi u disciplinama koje su plivali postavili svoje lične rekorde u kratkim bazenima. Razloge za to treba tražiti u dosta manjem broju treninga i lošijim uslovima u odnosu na uslove u kojima treniraju plivači iz drugih klubova.
Narednog vikenda, 03. i 04. decembra, plivači «Valisa» učestvovaće na XIV Međunarodnom plivačkom mitingu «Kup Zrenjanin 2005».

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…