infakt__frame.jpgNeću još dugo čekati na informacije od opštinskog javnog pravobranioca, kome izgleda nije jasno kome polaže račune o toku preduzetih mera u vezi kriminala u Televiziji Valjevo od 2001. do 2004. godine i u vezi izveštaja Anketnog odbora koji je skupština usvojila, a koji se odnosi na mahinacije u vezi rekonstrukcije fasade SO, rekao je na današnjoj konferenciji Slobodan Gvozdenović, odbornik u SO. On je dodao da pravobraniocu ističe vreme i da ova pljačka mora ući u proces istrage.
Gvozdenović je naglasio i da je u JKP Valjevo u toku istraga vezana za milionske manjkove. Gvozdenović je dodao i da njegov pravni tim radi na istrazi u vezi betonskih bandera i kandelabera u Knez Miloševoj ulici u tzv. Bid zoni. Sve ovo, dodao je Gvozdenović povezuje DS i Milovan Marković.
-G.-din Mića Marković pokušava da nam deli savete kako da radimo i nudi se nama kao alternativa. Za evropsko Valjevo sa punom zaposlenošću mogu se izboriti samo novi ljudi. Kako čujem, ovi iz DS kukaju i leleču nad projektom toplifikacije grada. Na njihovu žalost sve teče mnogo efikasnije nego pre i Valjevo će sigurno dobiti toplanu. Direktor JKP Rasulić mi se obratio da od 4-5 aktivista DS ne može normalno da radi. Tamo još vise kalendari DS i stiže stranačka pošta. Direktor ima punu podršku da uvede red.
Za direktora JKP Miroslava Rasulića, Gvozdenović je rekao da je to skroman i stručan čovek koji nema veze sa politikom i ne želi javni publicitet.
-Pošto se bivši direktor hvali da je nezamenljiv u preduzeću, reći ću vam da Rasulić ima neuporedivo više iskustva, ima položen stručni ispit i licencu za projektanta i nadzornog organa za termotehniku, a ljudi iz struke znaju šta to znači. Za to vreme bivši direktor je prodavao dečije igračke i prvo ozbiljno radno mesto po stranačkoj kvoti “pokojnog DOS-a” je baš ovo direktorsko mesto. U svoju navodnu stručnost ubedio je samo Jovana Tomića.
Gvozdenović je i najavio da će uskoro obelodaniti i brljotine vezane za projekat toplifikacije koje su sada počele da se ispravljaju.
On takođe tvrdi da su mu se kao odborniku žalili i drugi direktori i šefovi opštinskih službi da imaju opstrukciju od strane dela zaposlenih koji su članova DS. Kao odbornik Gvozdenović je boravio u Krušiku na poziv Sindikata ovog preduzeća, gde se uverio u loše stanje koje je za sobom ostavilo prethodno rukovodstvo, takođe povezano sa DS-om i koje sadašnje rukovodstvo pokušava da ispravi.
Sadašnji skupštinski saziv na čelu sa Miroslavom Vukovićem pružiće podršku svim predlozima predsednika opštine za rešavanje gorućih problema u gradu, ukoliko ih ima, dodao je Gvozdenović.
Na kraju, Gvozdenović je poručio štrajkačima Napreda da nema kompromisa, da Jovan Bugarski dobro radi svoj posao i da nema nikakvih razgovora o promenama na čelu ovog preduzeća.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…