infakt__frame.jpgNa otvorenom prvenstvu Srbije za 2005.godinu, Serbia Open 2005. održanom proteklog vikenda u Zrenjaninu, plivačica Valisa, Anđelka Petrović osvojila je tri medalje, srebrnu i dve bronzane.
Anđelka je u finalnoj trci na 50 m kraul osvojila treće mesto u apsolutnoj konkurenciji iza Miroslave Najdanovski iz PK Proleter i Tijane Vukomanović iz PK Vojvodina. Takođe u finalu na 50 m delfin Anđelka Petrović zauzela je treće mesto iza prvoplasirane Danijele Đikanović iz PK “Vojvodina” iz Novog Sada i drugoplasirane Tanje Šmid iz PK “Zvezda” iz Kranja.
U finalu na 200 m mešovito, Anđelka Petrović osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u apsolutnoj konkurenciji, iza prvoplasirane Vanje Komlenac iz PK “Dinamo” iz Pančeva.
U finalnoj trci na 200 m leđno Vanja Petronijević zauzeo je osmo mesto u apsolutnoj konkurenciji. U disciplini 50 m leđno Vanja je zauzeo 11 mesto, a u disciplini 100 m kraul bio je 29. I pored obaranja ličnih rekorda nije se plasirao u finalne trke.
Tijana Jakovljević zauzela je 14. mesto u disciplini 100 m kraul (1:05,57) i 23. u disciplini 100 m mešovito (1:20,28) i u jakoj konkurenciji nije uspela da se plasira u finale.
Na ovom veoma jakom plivačkom takmičenju učestvovalo je 187 takmičara iz 19 plivačkih klubova iz SCG, Slovenije i Republike Srpske. Oboreno je više od 25 državnih rekorda, a kao najuspešniji takmičari proglašeni su Miroslava Najdanovski (PK “Proleter”, Zrenjanin) i Mladen Tepavčević (PK “Partizan”, Beograd).

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…