infakt__frame.jpgRadovi na crpnoj stanici Paklje ušli su u završnu fazu, a započeta je izgradnja regionalnog cevovoda od brane i akumulacije Rovni do crpne stanice. Naredna faza je izgradnja cevovoda od crpne stanice Paklje do Fabrike za preradu sirove vode na Pećini, kaže Ljubomir Mucić, direktor JP Kolubara.

Do kraja godine konkurisaće se i za dobijanje sredstava za nastavak izgradnje cevovoda od crpne stanice Paklje do prekidne komore na brani i akumulaciji Rovni koji je dužine 4370 metara i vrednost radova prema projektnoj dokumentaciji je oko 2,5 do 3 miliona evra.

Novinari su danas sa direktorom Mucićem obišli i kamenolom odakle se eksploatiše podloga za branu i akumulaciju kao i samo gradilište brane i akumulacije Rovni gde su nakon gotovo jednogodišnjeg prekida radovi intenzivirani.

Prema dinamičkom planu do kraja 2006. bili bi završeni građevinski radovi na brani i akumulaciji Rovni, a nakon toga usledilo bi čišćenje i punjenje brane. Sa ovom dinamikom radova i stvaranjem optimalnih uslova za radove u 2006. i 2007. obezbedilo bi se da se program i rokovi sprovedu do kraja i da se objekat brane i akumulacije nakon više od 15 godina završe.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…