infakt__frame.jpgLiberalno-demokratska stranka, tačnije njen predsednik mr. Predrag Vuletić uputio je dopis Ministarstvu za državnu upravu Srbije povodom zaštite legalno registrovane stranke od krađe imena.
U dopisu stoji:- Obavešteni smo da se sprema registracija još jedne političke stranke u Srbiji pod nazivom Liberalno-demokratska partija. Imajući u vidu da već odavno postoji Liberalno-demokratska stranka, uredno registrovana,a i Vi ste svedoci da je u vašem registru političkih organizacija nedavno izbrisana registrovana ista takva stranka, tražim od Vas sledeće:
– Da zabranite registraciju stranke koja u svom nazivu ima isti ili veoma sličan naziv, jer registracija takve partije nije u skladu ni sa našim ni sa Evropskim zakonodavstvom.
– Da nas ubuduće zaštitite od stalnih pokušaja krađe imena, koji je prisutan od našeg osnivanja 14. decembra 1989 godine.
Sredinom prošle godine Vaše Ministarstvo registrovalo je stranku potpuno istog naziva kao i naša, koju je izbrisalo tek na našu intervenciju. I sada novi šok – Čedomir Jovanović zajedno sa bivšim šefom državne bezbednosti Srbije osniva Liberalno-demokratsku partiju, a partija i stranka su Vam jel`te isto – stoji u dopisu predsednika Liberalno-demokratske stranke Predraga Vuletića Ministarstvu za državnu upravu Srbije.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…