infakt__frame.jpgAgencija za privredne registre na nov način, usaglašen sa praksom EU, registruje privredne subjekte, čime pruža pomoć svim zainteresovanim licima da brže i jednostavnije otpočnu obavljenje privredne delatnosti, a svim učesnicima omogućava dostupne i ažurne podatke. U saradnji sa RPK Agencija za privredne registre organizovala je danas prezentaciju agencije u cilju bolje koordinacije i saradnje kako bi se što uspešnije sprovela implementacija novog sistema registracije kod preduzetnika čija se nadležnost od 31. decembra prenosi iz nadležnosti lokalne samouprave na agenciju za privredne registre.
-Cilj prezentacije je da se privrednici iz ovog dela Srbije upoznaju sa novim sistemom registracije privrednih društava i preduzetnika. Prednost je što se stvara centralizovana baza podataka o svim radnjama na teritoriji Srbije i biće dostupni preko Interneta, kaže Dragiša Okolišanov, direktor Agencije za privredne registre.
Procedura registracije preduzeća na nov način znatno je olakšana, procedura je znatno skraćena, sa sajta Agencije moguće je preuzeti modele zahteva i prijava i omogućena je ažurnost i javnost podataka, kao i rezervacija imena na 60 dana.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…