Na štandu “Stubova kulture” najatraktivniji je bio novi roman nobelovca Milana Kundere “Identitet”, roman Davida Albaharija “Pijavice” i istorijska rasprava “Srbi pre Adama i posle njega” Radivoja Radića. Od ranije objavljenih knjiga tražila su se dela Svetlane Velmar Janković- njena memoarska proza “Prozraci”, kao i zbirka priča MIhajla Pantića “Ako je to ljubav”.
Romanom Hantera Tomasa “Paranoja u Las Vegasu”.Knjiga “Erotskih priča” akademika i žive legende Milorada Pavića. Larusove “Nove istorije umetnosti”. “Enciklopedijski atlas sveta” objavljen prošle godine. Od beletristike najtraženiji je roman Ričarda Baha “Most preko večnosti”. “Informatika” se prvi put pojavila na sajmu knjiga sa dva romana ruskog hit pisca Borisa Akunjina, ove godine ih ima sedam “In.formatika” je objavila i ilustrovanu i opremljenu slikovnicu “Princeza Malčica” Lade Likar-Smiljanić i političku studiju Save Živanova “Rusija i raskol Evrope”. Zapaženo je i interesovanje za knjigu Virdžinije Vulf “Flaš” ali i Stravinskog
“Hronika moga života”. Izuzetno tražena knjiga bilo je delo o caru Dušanu – “Stefan Dušan”, autora Božidara Ferjančića i Sima Ćirkovića, Popularne su i knjige psihologije, medicine, sociologije i filozofije. Knjiga Đulia Feronija “Istorija italijanske književnosti” je privukla veliku pažnju posetilaca kao i roman Svetislava Basare “Fantomski bol”. Od “Prosvetinih” izdanja posetici sajma su najviše tražili “Staru srpsku književnost” Ljubice Miletić, sabrana dela Branislava Nušića i “Vizantijske slike” Šarla Dila. Na tom štandu su prijatno iznenadjeni i zanimanjem pokazanim za “Ljubavne priče” nastale u okviru biblioteke Prosvetina knjiga.

em pokazanim za “Ljubavne priče” nastale u okviru biblioteke Prosvetina knjiga.

@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…