>>>Evropski komesar za prosirenje EU, Oli Ren zvanicno ce objaviti pocetak pregovora Evropske unije sa Srbijom i Crnom Gorom o zakljucenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju, kao prvog ugovornog odnosa sa EU.

>>>Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da dolazak evropskog komesara sa prosirenje Olija Rena u Beograd, posle odluke Saveta ministara o pocetku pregovora sa SCG o sporazumu o asocijaciji i pridruzivanju, predstavlja veliko priznanje i sansu da se pregovori zavrse u razumnom roku.

>>>Uz ucesce oko 2.000 privrednika iz Srbije i Crne Gore i Italije, pocinju dvodnevni susreti italijanskih i nasih privrednika, na manifestaciji “Italija u Beogradu 2005”.

>>>Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinovic izjavio je Tanjugu da danas treba da pocne posao obnove pravoslavnih crkava na Kosovu i Metohiji, koje su marta 2004. godine unistene ili ostecene tokom nasilja Albanaca nad Srbima.

>>>Vise od 650 osoba je stradalo i 990 je povredjeno u indijskom delu Kasmira u katastrofalnom zemljotresu koji je u subotu pogodio juznu Aziju, saopstilo je indijsko Ministartstvo unutrasnjih poslova.

>>>Uvodnim recima tuzioca u Haskom tribunalu pocinje sudenje bivsim oficirima JNA Veselinu Sljivancaninu, Miletu Mrkscicu i Miroslavu Radicu, poznatim kao “vukovarska trojka”, koji su optuzeni za zlocine na farmi “Ovcara” blizu Vukovara u novembru 1991.

>>>Generalna skupstina Ujedinjenih nacija ce tajnim glasanjem odluciti o pet novih privremenih clanica Saveta bezbednosti, koji ima 15 clanova.

e tajnim glasanjem odluciti o pet novih privremenih clanica Saveta bezbednosti, koji ima 15 clanova.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…