Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica primio je ministra spoljnih poslova Finske Erkija Tuomioju. Ministar spoljnih poslova Finske, koja će od 1. jula 2006. godine biti predsedavajuća Evropske unije, čestitao je Srbiji i Crnoj Gori odluku Saveta ministara Evropske unije o otpočinjanju pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Predsednik Srbije Boris Tadić otvorio je forum maarskih i srpskih privrednika u Budimpešti, istakavši Maarsku kao značajnog spoljnotrgovinskog partnera naše zemlje.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je Bi-Bi-Si-ju da su joj vlasti u Beogradu potvrdile da je general Ratko Mladić u Srbiji i da ga štiti deo vojske.

Evropska unija počela je sa Hrvatskom razgovore o članstvu te zemlje u uniji pošto je glavna tužiteljka Haškog tribunala prenela uveravanja da ta država sada u potpunosti sarauje sa tim sudom.

Spoljnopolitički savetnik predsednika Vlade Srbije Vladeta Janković ocenio je da je 5. oktobar 2000. jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbiji. Janković je otvarajući konferenciju o posledicama petooktobarskih promena 2000. godine “Srbija pet godina posle”, koji je organizovao beogradski Fond za političku izuzetnost, rekao je da se “sada jasno vidi da je tog dana naše društvo čvrsto i konačno iskoračilo na put ka evropskim integracijama”.

Beograd, Srbija i SCG na pregovorima oko statusa Kosova i Metohije neće prihvatiti teme podelu ni nezavisnost južne pokrajine, izjavila je predsednik Koordinacionog centra Sanda Rašković-Ivić.

ºefovi diplomatija EU počeli su noćas pregovore o članstvu sa Turskom. Turski šef diplomatije Abdulah Gul doputovao je oko ponoći u Luksemburg na svečano otvaranje pregovora. Noćašnjom ceremonijom su završeni dvodnevni dramatični pregovori tokom kojih je Austrija zahtevala da Turska dobije specijalno partnerstvo, a ne puno članstvo u EU.

Vrhovni sud Srbije potvrdio je višegodišnje zatvorske kazne članovima takozvane kruševačke kriminalne grupe, tvrdi izvor agencije Beta. U Vrhovnom sudu Beti je, meutim, rečeno da se odluka veća ne može saopštavati javnosti dok ne bude poslata prvostepenom sudu.

meutim, rečeno da se odluka veća ne može saopštavati javnosti dok ne bude poslata prvostepenom sudu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…