Juče je odrzana 15-ta sednica Opštinskog veća, a prvi put su prisustvovali i novoimenovani članovi dr Miloš Stefanović i Milojko Pantić.

àlanovi Veća prihvatili su predlog odluke o dopunskom buddzetu opštine Valjevo za 2005.godinu. Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budzetu za tekuću godinu, planirani su prihodi u iznosu od 888 miliona dinara, što predstavlja povećanje za 10 miliona u odnosu na prvobitnu odluku. Osnovni razlog za povećanje predstavlja transfer sredstava od Direkcije za izgradnju i razvoj Kolubarskog okruga pri učešću u rekonstrukciji Zelene pijace i izgradnju novog vrtića u Brdjanima. Drugi razlog je što su iz republičkog budzeta prebačena sredstva za nadoknadu štete pričinjene u nevremenu u julu mesecu na području opštine Valjevo.

Na danasnjoj sednici prihvacen je predlog da se sredstva predvidjena za uredjenje Jaza, prebace u poziciju koja je u budzetu namenjena za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreze, kako bi taj novac mogao da se iskoristi i ukoliko se ne rese imovinsko-pravni problemi nastali oko rekonstrukcije Jaza. Takodje, clanovi Veca prihvatili su predlog da se sredstva, u visini od oko 1,6 miliona dinara, koliko je predvidjeno dopunskim budzetom da se do kraja godine izdvoji za Regionalnu televiziju Valjevo, proslede u vidu beskamatne pozajmice. Prihvacen je predlog da se na isti nacin opredele sredstva i za Opstinsku stambenu agenciju.

Clanovi Veca razmatrali su i izvestaj o poslovanju “Laste” Valjevo za prvih 6 meseci tekuce godine. Data je saglasnost da ovo preduzece povece cene prevoza putnika na prigradskim linijama na podrucju opstine Valjevo u proseku od 12,31 odsto, a na bazi povecanja cene goriva u 2005. godini.

Prihvaceni su izvestaji o radu DNIP “Napred” i JIP “Radio Valjevo” za proslu godinu, kao i programi poslovanja Regionalne televizije Valjevo i Radio Valjeva za 2005. Ovom prilikom, na danasnjoj sednici clanovi Veca jos jednom su ocenili da bi ubuduce trabalo svaki program poslovanja preduzeca i ustanova, Opstinskom vecu dostaviti do decembra meseca i da bi on trebalo da sadrzi i podatke o platama u neto iznosu i strukturi zaposlenih.

Clanovi Veca predlozili su i da se od sada placaju i clanovi Nadzornih odbora javnih preduzeca i ustanova koje su u mogucnosti da izdvoje sredstva za tu namenu, s obzirom na to, da clanovi Upravnih odbora pojedinih javnih preduzeca i ustanova dobijaju novcane nakanade. Danas je predlozeno i to da se od sada clanovi Upravnih odbora, placaju po broju odrzanih sednica.Opstinsko Vece, pored ostalog, na danasnjoj sednici, podrzalo je i predlog da opstina Valjevo kupi parcelu u Zlataricu, gde ce biti izgradjen azil za pse. sednici, podrzalo je i predlog da opstina Valjevo kupi parcelu u Zlataricu, gde ce biti izgradjen azil za pse. @@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…