U ºibeniku je veća grupa ljudi uz povike mržnje prema Srbima upala u sedište dalmatinske eparhije Srpske pravoslavne crkve [SPC] i demolirala inventar nanevši veću materijalnu štetu, saopšteno je Tanjugu iz eparhije dalmatinske.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica otvorio je novu fabriku cigareta “Duvanske industrije Vranje”, u koju je kompanija “Britiš-ameriken tobako” [BAT] uložila 30 miliona evra.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Slobodan Radovanović izjavio je da hapšenje lidera Demohrišćanske stranke Srbije i bivšeg ministra pravde Vladana Batića, nije politički progon.

Srpski član u Predsedništvu BiH Borislav Paravac izjavio je da očekuje da će danas biti definisan stav Republike Srpske o reformi poliicje u BiH, koji će zadovoljiti principe Evropske unije.

Kako saznaje Televizija Beograd, 12. oktobra, pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu počinje suenje Antonu Lekaju, zvanom Pino iz êakovice. On je optužen da je kao pripadnik oružane grupe CIPAT, koja je bila pod komandom Ramuša Haradinaja počinio ratni zločin nad nealbanskim stanovništvom na području opštine êakovica.

Glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je zadovoljna kontinuiranom i kvalitetnom saradnjom Crne Gore sa Hagom, uključujući pristup dokumentima i svedocima.

Evropski parlament je izrazio “duboku zabrinutost zbog učestalih kršenja ljudskih prava i odsustva zakona” u Vojvodini.

Vršilac dužnosti predsednika Prvog opštinskog suda u Beogradu Vojkan Simić podneo je danas ostavku na tu funkciju i zahtev za prestanak sudijske dužnosti, saopštio je sud.
kan Simić podneo je danas ostavku na tu funkciju i zahtev za prestanak sudijske dužnosti, saopštio je sud.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…