Po nalogu specijalnog tužioca juce je odredena mera zadržavanja Vladana Batica zbog osnovane sumnje da je izvršio krivicno delo zloupotreba službenog paoložaja, za vreme obavljanja funkcije ministra pravde Srbije.

Posle razgovora sa predsednikom Državne zajednice Svetozarom Marovicem u Briselu, visoki predstavnik EU Havijer Solana izjavio je da ce Unija pocetkom iduce nedelje u Briselu odrediti mandat za pocetak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridrživanju sa Srbijom i Crnom Gorom.

U oružanom napadu na vozilo Kosovske policijske službe, ranjen je komandir za Gnjilanski region pukovnik Dejan Jankovic. Jankovic je van životne opasnosti i iz prištinske bolnice prebacen je u bazu Bondstil.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte zapocece, dolaskom u Beograd, dvodnevnu posetu Balkanu.

Predsednik Srbije Boris Tadic sastace se s poglavarom Rimokatolicke crkve, papom Benediktom XVI, u Papskom domu u Vatikanu.

Skupština Srbije okoncace vanrednu sednicu glasanjem o setu penzijskih, krivicnih, kao i o dva zakona iz oblasti veterinarstva.

Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica i predsednik Izvršnog veca AP Vojvodine Bojan Pajtic postigli su juce dogovor da Vlada Srbije na današnjoj sednici izmeni Odluku o osnivanju Javnog preduzeca za transport nafte nafotovodima i transport derivata nafte produktovodima, tako što ce sedište tog preduzeca biti u Pancevu.

U Okruznom sudu u svernoj Kosovskoj Mitrovici bice nastavljeno saslušanje svedoka optužbe protiv cetvorice Srba iz Gracanice osumnjicenih da su tokom 1999. godine pocinili više teških krivicnih dela.
tiv cetvorice Srba iz Gracanice osumnjicenih da su tokom 1999. godine pocinili više teških krivicnih dela.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…