U svom radu izdavačko preduzeće “ Intelekta “ primenjuje koncept elitne književnosti, čime se bavi od početka, nezavisno od kulturnog ustrojstva grada, zahteve populističkog tržišta. Specifičnost izdavačke produkcije, kako kaže Aca Vidić, urednik IP Intelekta, jeste savremena poezija novih autora.
– U ovom trenutku pripremamo četiri knjige poezije i isto toliko knjiga pesama. Iz štampe je pre neki dan izašla knjiga Julije Radenković “Zakasnelo pismo i knjga Nine Bulajić, kaže urednik ove kuće Aca Vidić. Osnovni princip izdavačke kuće “ Intelekta “ nije potouno komercijalni princip, zato što se zasniva na stavu po kome je važno doprineti razvoju srpskoj umetnosti. Takođe je stvar prestiža među urednicima objaviti dobru knjigu koja će na tržištu proći, a zatim dolazi taj komerciajlni deo.
U IP Intelekta najavljuju izlazak iz štampe knjige Ernesta Renarna “Život Isusov”, Repliku Franso Morijaka takođe o Isusovom životu i ove dve knjige bi trebalo da se pojave istovremeno. Pandam već objavljenom Kremanskom proročanstvu autora Kazimirovića takođe bi uskoro trebalo da ugleda svetlost dana, a za one više opredeljene poeziji, Intelekta će ponuditi četiri knjige pesama. trebalo da ugleda svetlost dana, a za one više opredeljene poeziji, Intelekta će ponuditi četiri knjige pesama. @@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…