Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic istakao je u Njujorku da hitno mora biti uklonjena prepreka evroatlantskim integracijama SCG, pitanje izrucenja bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladica Tribunal u Hagu.

Avganistanu se danas održavaju prvi parlamentarni i pokrajinski izbori od 1969. godine, prenose svetske agencije.
Sva biracka mesta su jutros otvorena u šest sati po lokalnom vremenu, potvrdila je izborna komisija. Više od 12,5 miliona biraca treba da izabere 249 poslanika u avganistanskom parlamentu i 420 odbornika u 34 pokrajinske skupštine. Na izbornim listama ima 5.800 kandidata. Avganistanski predsednika Hamid Karzai izjavio je posle glasanja da ce današnji izbori biti od istorijskog znacaja za buducnost države posle 30 godina sukoba

.
U Nemackoj se danas održavaju prevremeni parlamentarni izbori, ciji ishod treba da odredi politicki kurs zemlje u naredne cetiri godine. Skoro 62 miliona biraca [od oko 82,5 miliona stanovnika] treba od 3.648 kandidata da izabere 598 poslanika Bundestaga.
Crnogorski predsednik Filip Vujanovic najavio je da ce vlasti Beograda i Podgorice uskoro razgovarati o optužbama srpskog ministra finansija da je predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic zlupotrebio položaj potpisavši ugovor o nabavci vojne opreme.

ije i Crne Gore Svetozar Marovic zlupotrebio položaj potpisavši ugovor o nabavci vojne opreme.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…