Dramski amaterizam ima jaku tradiciju u Zlatiborskom okrugu i veoma je popularan što je bio i razlog gostovanja Dukat teatra iz Kosjerića u našem gradu. Svoje originalno etno stvaralaštvo Dukat teatar je predstavio etno operetom Ružino polje, prva ovakve vrste u zemlji. Autor muzike je profesor Mladenko Mitrović, a libreta Bane Vukotić ujedno i scenarista i reditelj Dukat teatra.
– Pored operete Drštvo u svom repertoaru ima sve originalne predstave; prvi etno mjuzikl u zemlji “Vaja”, prvu etno operu “Vođevina”, prvi etno performans, a odnedavno i prvi etno vodvin “Milijan” koji govori o našem najpoznatijem kulinaru. Etno opereta Ružino polje je priča o roditeljskoj ljubavi, o ocu koji je pošao da traži odlutalog sina odbeglog zbog nesrećne ljubavi i pronalazi ga među vilama. To je pomalo bajkovita priča jer samo u bajkama nalazimo onaj skriveni deo duše. Otac se poverava vilama, otvara se njegova duša i to sve kroz pesmu i u poetskom naboju.
Ovo je bilo 24 izvođenje etno opetete Ružino polje, a Dukat teatar učestnik je brojnih festivala gde je dobio i značajna priznanja za svoj rad.

Dukat teatar učestnik je brojnih festivala gde je dobio i značajna priznanja za svoj rad.

@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…