Projekat uređenja jaza uradjen po svim standardima Evropske unije, reviziju idejnog projekata je uradio Gradjevinski fakultet u Beogradu, glavni projekat je beogradski “Eko-vodo projekt” , a reviziju glavnog projekta “Vodovod” Valjevo. Dobijena je saglasnost JP “Srbija vode”, a vazno je istaci i to da je glavni projektant Valjevac magistar gradjevine Radomir Filipovic, koji inace dobro poznaje sve probleme vezane za Jaz kaže Dragan Lukić direktor JP Vodovod povodom početka radova u prvoj fazi. Trenutno je na uređenju jaza došlo do manjeg zastoja u radovima, a razlozi su prvenstveno imovinsko-pravni odnosi. Prema rečima direktora Lukića uskoro se očekuje pozitivno resenje ovog problema.

-Vazno je napomenuti da je promer cevi od 1 metra koji moze da propusti 1700 litara vode u jednoj sekundi sasvim dovoljan za Jaz i vise od toga, jer poredjenja radi Gradac ima protok od 1600 liatara u sekundi.
Ocekuje se da ce rebalansom budzeta biti obezbedjeno jos 7,5 miliona dinara za nastavak radova na Jazu, ocekuje se i delimicna gradjevinska dozvola za radove od Kolubare do kraja kvantaske pijace.
Sudeci prema poslednjim informacijama nece biti problema oko donacije Ceske Vlade od 600.000 Eura koja bi trebalo da usledi sledece godine, cime ce problem Jaza biti u potpunosti rezen. Predstavnici ceske firma VHS iz Brna docice sledece sedmice u Valjevo.

Upravni odbor valjevskog “Vodovoda” doneo je odluku da zajedno sa komunalnom inspekcijom opstine Valjevo, pocne akciju identifikacije neprijavljenih korisnika kojih u Valjevu ima blizu 1000 od 27.000 koliko je registrovano u Vodovodu, da se takvim korisnicima da mogućnost da u narednih desetak dana dođu u razvojno-tehničku službu vodovoda i legalizuju svoje priključke ukoliko naravno postoje tehnički uslovi.
Posle obilaska terena tehnicke sluzbe “Vodovoda” i komunalnih inspektora i nakon uzimanja podataka o licu cije je domacinstvo nelegalno prikljuceno na vodovodnu mrezu, nacinu i vremenu prikljucenja, stanju na mernom instrumentu o potrosnji kao i o statusu objekta-da li je on legalan ili ne, “Vodovod” ce traziti da se priljucak legalizuje. Ukoliko to ne ucine vlasnik ce morati da plati utrosenu vodu od momenta prikljucenja na mrezu do trenutka kada je utvrdjeno da je nelegalni korisnik.

trosenu vodu od momenta prikljucenja na mrezu do trenutka kada je utvrdjeno da je nelegalni korisnik.

@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…