Javno komunalno preduzece “Vidrak” Valjevo ovih dana dobice 10 novih velikih kontejnera kapaciteta 5 tona iz donacije koja se sprovodi po Lokalnom ekoloskom akcionom planu opstine Valjevo. Novi kontejneri bice postavljeni u prigradska naselja. Prema recima Petra Todorovića, direktora “Vidraka” ukoliko gradjani smatraju da bi na pojedinim lokacijama trebalo postaviti dodaten kontejnere, trebalo bi da se obrate svom predsedniku Mesne zajednice, koji potom prosledjuje predlog opstinskoj komunalnoj sluzbi, a zatim komisija odlucuje o tom predlogu. Cilj je da se u gradu u sto vecoj meri smanji broj divljih deponija. Ipak, u Kosjerickoj ulici na primer, radnici “Vidraka” gotovo svakodnevno ciste prostor kraj samog kontejnera, jer gradjani se ne odicu losih navika. Cak su uoceni i pojedinci koji traktorima sa prikolicama punim raznog kabastog i drugog smeca, najverovatnije iz prigradskih naselja ili okolnih sela, bas u Kosjerickoj ulici uz postojeci kontejner odlazu smece. Jos jednom iz “Vidraka” apeluju na Valjevce da se odreknu losih navika, jer po svemu sudeci, upravo na ovoj lokaciji cak i da postoji dodatni kontejner, koji je ovo preduzece spremno da postavi, bice i dalje onih koji ce odloziti smece pored njega.

Danas ce jedna ekipa “Vidraka” ponovo biti angazovana na izvlacenju fekalija iz kanalizacione mreze u podrumskim prostorijama Poreske uprave Valjevo gde je u proteklom periodu bilo problema.Samo juce tu je izvucena puna cisterna dakle 7 kubika fekalija. Ovaj posao bice nastavljen i danas.

A ekipe zelenila “Vidraka” danas ce po pozivu direktora Osnovne skole “Vladika Nikolaj Velimirovic” pokositi prostor iznad skole i urediti tu poljanu, jer je na toj lokaciji uocena Ambrozija korovska biljka koja, poznato je, izaziva razne alergije ni malo bezazlene, kazu lekari.

orovska biljka koja, poznato je, izaziva razne alergije ni malo bezazlene, kazu lekari.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…