Opštinska direkcija za robne rezerve i zavod za poljoprivredu danas su na zahtev poljoprivrednih proizvođača podelili 9 komada priplodnih junica. Ovo je jedan novi momenat za direkciju strategijskog karaktera gde dolazi do proširenja asortimana robnih rezervi mesa. Sredstva su opredeljena iz budžeta i to za subvencije u poljoprivredi.
– Nakon sprovedenog tendera kao najbolji ponuđač izabran je Zavod za poljoprivredu Valjevo, sa područja Valjeva su nabavljena i priplodna grla. kaže Nenad Kuzmanović, direktor Opštinske direkcije za robne rezerve. Smatramo da treba ulagati u primarnu stočnu proizvodnju. Ovo je samo početak jer je jedan deo sredstava već opredeljen i za tov junadi. Naredne godine konkurisaćemo i za sredstva kako bi se cela akcija proširila i na svinjarstvo.

Junice su dobili Dragan Branković, Spasoje Branković, Branko Petrović, Slavko Radovanović, Milan Jeremić, Dejan Rasulić, Bogomir Savić, Ivan Dobrisavljević i Manojlo Maletić. Ovom strategijskom odlukom direkcija pored svoje zakonske obaveze radi na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje na teritoriji opštine Valjevo. kcija pored svoje zakonske obaveze radi na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje na teritoriji opštine Valjevo. @@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…