Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije prof. dr Tomica Milosavljević danas je bio gost Zdravstvenog centra Valjevo, a povod je početak radova na unutrašnjem uređenju Grudnog odeljenja u okviru projekta “Razvoj zdravstva Srbije”. Ovaj projekat se finansira iz kredita Svetske banke. Izgradanja Grudnog odeljenja započeta je samodoprinosom građana valjevskog regiona, a investicijom od 2 miliona evra, Valjevci će dobiti 4.300 kvm modernog bolničkog prostora namenjenog Grudnom, odeljenju patologije i Koronarnoj jedinici.
Preduzece “”MLP Yugointrop”” iz Beograda, čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija na tenderu Minstarstva zdravlja, a po proceduri Svetske banke, u gradilište je ušla ove sedmice. Nadzor nad gradnjom je tenderskim putem poveren CIP-u. Planirano je da građevinski, arhitektonski, elektro i mašinski radovi u novoj zgradi Grudnog odeljenja budu završeni za godinu dana. Današnjem događaju su prisustvovali i zvanicnici Kolubarskog okruga i Opštine Valjevo, predstavnici “”Kluba 4″”, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zdravstvenog centra Valjevo i gosti.
Osim građevinske rekonstrukcije, kroz realizaciju četvorogodišnjeg projekta “Razvoj zdravstva Srbije” planirana je nabavka nove i rezervnih delova postojeće medicinske opreme, uvođenje informacionog sistema, restruktuiranje, što će bolnicu u Valjevu učiniti modelom opšte bolnice u Srbiji, kao i pilot bolnice u Kraljevu, Zrenjaninu i Vranju.
Menadžment zdravstvenih ustanova takođe privlači sve veću pažnju u poslednje vreme. U sklopu projekta “”Razvoj zdravstva u Srbiji”” pokrenuta je inicijativa za Program unapređenja upravljanja ljudskim resursima uz pomoć stručnih konsultanata. Rad bi bio usmeren na jačanje kapaciteta menadžerskog tima, preuzimanje odgovornosti i efikasniji rad, uspostavljanje poverenja i održavanje kvalitetnih međuljudskih odnosa i timskog duha.
Nakon posete Zdravstvenom centru, ministra zdravlja zvanično je primio i predsednik opštine dr. Jovan Tomić.

redsednik opštine dr. Jovan Tomić.

@@@

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…