Radnici Zavoda za zaštitu zdravlja u Valjevu dostavili su SRS, kao jedinoj u gradu koja u ovoj ustanovi nije postavljala direktore i nije zapošljavala svoje članove i kao stranci čiji je član predsednik Odbora za zdravstvo Narodne skupštine RS dr. Paja Momčilov, uz molbu za zakazivanje hitnog sastanka, saopštenje za javnost u kome se traže objašnjenja od ministra zdravstva Tomice Milosavljevića, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare Zorica Perić sekretar OO SRS.Perićeva kaže da radnici Zavoda suočeni sa mogućim zatvaranjem ustanove i napušteni od svih političara koji su za ovih 5 godina kadrovali ovom ustanovom i preko bivših direktora gledali kako da zbrinu svoje članove od ministra Milosavljavića traže sledeća objašnjenja.
– Zašto je dozvolio da se za pet godina broj zaposlenih u Zavodu udvostruči? Kako je mandat v.d. direktora Zavoda mimo Zakona o zdravstvenoj zaštiti i mimo Statuta ustanove trajao dve godine? Kako je na predlog tadašnjeg lokalnog DOS-a postavio direktora Zavoda iako se znalo da postoje zakonske prepreke za njegovo postavljenje? Kako je raspadom DOS-a i pojavom stranke G17 plus postavio sadašnjeg direktora , bez konkursa?
Radnici Zavoda za zaštitu zdravlja u svom saopštenju mole ministra Milosavljevića da pre stavljanja svog potpisa na zatvaranje ove ustanove razmisli o svojoj odgovornosti za ovu situaciju u Zavodu za zaštitu zdravlja Valjevo, dodala je Perićeva. tanove razmisli o svojoj odgovornosti za ovu situaciju u Zavodu za zaštitu zdravlja Valjevo, dodala je Perićeva. @@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…