Roditelji koji imaju jedno dete za početak nove školske godine moraju da izdvoje bar trećinu plate samo za kupovinu neophodnih udžbenika i školskog pribora, a ako se tome doda i trošak za opremu za fizičko, novu odeću i obuću, jasno je zašto kraj avgusta svake godine predstavlja pravi udar na, i ovako, osiromašen kućni budžet prosečne srpske porodice.
Teško je utvrditi koliko zapravo košta đak, jer su cene knjiga i školskog pribora vrlo različite. Ovih dana u knjižarama nema gužvi, jer mnogi roditelji čekaju početak školske godine, odnosno da nastavnici kažu deci spisak najneophodnijih udžbenika i pribora.
U knjižari Janko Veselinović kompleti knjiga koštaju od 2.100 dinara za prvi razred do 3300 za osmi. Što se tiče knjiga za srednjoškolce nabavljaju se po porudžbini u roku od 7 dana.
Cena male sveske od 60 lista je 14,5 do16,5 dinara. Sveske A5 u tvrdom povezu od 100 lista staju 55 dinara. Komplet flomastera može da se kupi za 45 do 100 dinara. Najjeftinije vodene bojice su 39, a najskuplje 140 dinara. Komplet tempera je od 179 do 280 dinara uz napomenu da se radi o veoma dobrom kvalitetu. Šestar može da se kupi za 14,5, ali i za 250 dinara. Pernice koštaju od 79 prazne do 400 dinara ako su pune . U ponudi knjižare Janko Veselinović ima i školskih torbi i rančeva, a cene su vrlo pristupačne i kreću se od 690 do 2000 dinara uz garantovan kvalitet.
Pored knjiga ove školske godine obezbeđeni su i radni listovi kao i neophodne zbirke iz matematike i fizike.
Kako bi kupcima bilo što lakše da plate udžbenike i školski pribor omogućeno je plaćanje čekovima u tri rate.
Obavezna školska lektira od prvog do osmog razreda takođe je u ponudi knjižere Janko Veselinović, a cene se kreću od 150 do 350 dinara.

razreda takođe je u ponudi knjižere Janko Veselinović, a cene se kreću od 150 do 350 dinara.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…