Sedma knjiga o selu Sanković u izdanju IP Kolubara danas je izašla iz štampe. Selo Sanković je samo naizglde malo selo sa stotinak kuća i oko dvestotine žitelja, ali je zato mnogo onih koji su poreklom iz tog kraja, ali se nalaze rasuti u svetu. Selo Sanković veliko je po svojoj istoriji, a jedan od najpoznatijih sankovčana je knez Jovica MIlutinović. Godišnjak o selu Sanković izlazi od 1999. godine.
– Na prvom mestu u knjizi je letopis jednogodišnjih zbivanja u selu Sanković, kaže Zdravko Ranković, direktor IP Kolubara. Najvažnije je obnavljanje slave sela posle 55 godina. Sledi članak Aleksandra Lome sa prošlogodišnje promocije šestog Godišnjaka o selu Sanković. U zanimljivije delove knjige spada i šta se znalo o ovom selu pre sto godina. Verujem da ći i ovaj godišnjak biti interesantan ne samo sankovčanima nego i mnogim drugim ljudima koji nemaju nikakve veze sa ovim selom.
Na kraju knjige su memoari Živka Lalovića koji je umro pre četrdesetak godina, ali je za sobom ostavio zapis o svom životu i o životu sankovčana do 1940. godine.
Promocija novog sedmog godišnjaka o selu Sanković zakazana je večeras u Kulturnom centru u Mionici.
Inače ovog proleća IP Kolubara objavila je knjigu o Radovanu Belom Markovićem, a Ranković kao sledeće izdanje najavljuje knjigu o selu Ključ, leksikon Ko je ko u Valjevskom kraju za 2005. godinu, sa oko 300 biografija naših savremenika.
Desetu godinu postojanja IP Kolubara ove godine obeležiće i objavljivanje novih sveski Biografskog leksikona valjevskog kraja, a krajem godine iz štampe će izaći i Kalendar Kolubara za 2006. godinu posvećen još jednom jubileju, 70. godišnjici od izlaska prvog broja.
ći i Kalendar Kolubara za 2006. godinu posvećen još jednom jubileju, 70. godišnjici od izlaska prvog broja.
@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…