Komisija za procenu štete opštine Valjevo završila je ponovni obilazak terena po prijavama koje su stigle od meštana sela valjevskog kraja – z Prijezdića, sela Ravnje, Kovačica, Bačevaca, Žabara, Zaruba, Ogladjenovca, Gornje i Donje Bukovice, Joševe, Gole Glave, Rabasa – gde je grad naneo najveću štetu u nevremenu pre mesec dana – 9. jula.
Ovaj posao zahtevao je nešto više vremena, jer je bilo neophodno obići parcele pojedinačno.
Utvrdjeno je, da je oštećeno ukupno 843,34 hekatara. Najviše pod pšenicom 281,14, zatim pod kukuruzom 233,87, nešto manje kada je u pitanju zob -104,87, a kada je reč o ječmu, on je oštećen na povrsini od 74,87 hekatara.
Od voća najviše je stradala šljiva na površini 54,46 hektara, zatim malina na površini od 39,54 ha, dok je kupina oštećena na parcelama površine od 7,45 ha. Bašte su u selima valjevskog kraja oštećene na površini od 45,13 hektara, dok su vinogradi oštećeni na površini od 0,87 ha.
Ukupna procenjen novčana vrednost štete je 16.628.204 dinara. Ovaj izveštaj, Komisija za procenu štete opštine Valjevo proslediće Štabu za elementarne nepogode, koji će potom utvrditi na koji način će se nadoknaditi šteta zemljoradnicima. Komisija nije uzela u obzir prijave koje su se odnosile na oštecenje puteva, na objekte koji nisu poljoprivredni kao i one prijave koje su stigle kasno ili su imale nepotpune i netačne podatke.

vredni kao i one prijave koje su stigle kasno ili su imale nepotpune i netačne podatke.

@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…