Direkciji za urbanizam i izgradnju Valjeva intenzivirala je radove sre]ivnju na prilaza ka manastirima, srpskim svetinjama valjevskog kraja i vaznim turistickim lokacijama. U toku je proširenje i rekonstrukcija jednog kraka puta ka manastiru Ćelije, koji vodi do mesta gde će biti uradjen parking prostor površine 1500 metara kvadratnih. Nakon ovog posla uslediće asfaltirnje ove deonice. Put za manastir Jovanja u dužini od pola kilometara takođe je u priprema se za asflatirnje. Pored ovog manastira u plani je izgradnja parkinga površine 1000 metara kvadratnih.
Asflatiranje puta do kuće Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića biće zavrseno do 16.avgusta, a za rekonstrukciju kuće i okućnice Svetog Vladike, uradjen je idejni projekat. Ovu investiciju finansirace republičko Ministarstvo za kapitalne investicije koje je opredelilo 5,2 miliona dinara. Od toga, već su uplaćena 2,5 miliona, pa se uskoro očekuje i pocetak radova na samom objektu, saznajemo do direktora Direkcije Miroslava Burmazovića. Ova rekostrukcija sačuvaće prvobitni izgled domaćinstva, s tim što će se u njenoj neposrednoj blizini izgraditi i Crkva. Svi radovi bi trebalo da bude gotovi ove jeseni.
U 2005.-toj Direkcija posebnu pažnju poklanja pilot – projektima koji podrazumevaju preventivnu zaštiti puteva valjevskog kraja od propadanja, što se pokazalo vrlo efektnim jer je povećana bezbednost u saobraćaju zbog bolje preglednosti i vidljivosti. Posle puta Ribari-Bukovica, ovih dana, pilot projekat trebalo bi da se realizuje i na putu Radino brdo-Zabari u duzini od 6 kilometara. Do kraja godine Direkcija će uraditi jos dva ovakva projekta na putevima Poćuta-Brezovice i Stave-Drenajić.
o kraja godine Direkcija će uraditi jos dva ovakva projekta na putevima Poćuta-Brezovice i Stave-Drenajić.
@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…