Komentari OO G17 plus kojima se skreće pažnje javnosti na prelivanje državne imovine u privatne džepove jeste pokušaj da se zaštiti imovina države od nastrtaja grupacija koje u prelaznom periodu vide svoju šansu za bogaćenjem i ne prezaju ni od čega samo da bi se domogli imovine koja im ni po kom pravu ne pripada.
Govoreći o objektima i zemljištu Aerodroma u Divcima koji su bili državno vlasnštvo, Zoran Spasenić, koordinator tima za lokalni samoupravu je istakao da je na vešto kamufliran način imovina prevedena u prvatno, odnosno akcionarsko vlasništvo. On je dodao da Opština Valjevo i HK Krušik imaju samo 3,02 % kapitala na osnovu aneksa ugovora od 1.7. 1998. Spasenić je postavio pitanje kako to da 29 ha zemlje vredi svega 161.192 dolara ili 40 € po aru, a da je procenjena vrednost ograde u dužini od 620 m 104 221 dolar. On je još naglasio da su izgleda zaboravljena sredstva u iznosu 2,5 miliona maraka koja su 1986. uložena u rekonstrukciju poletno-sletne piste. Pored svih tih činjenica, kaže Spasenić, ostalo je da Aerodrom sa svom pratećom opremom i objektima kao i poslovnim prostorom u Sinđelićevoj vrede svega 334 321 dolar.
Kao drugi primer otimanja državne imovine Spasenić je naveo Divin magacin na Trgu kneginje Ljubice koji je dat Valjevskoj pivari na ime duga, a koji je potom kupilo preduzeće Kontakt čiji je osnivač SPS. Uz objekat, Spasenić tvrdi da je prodat i trg pa se sad taj prostor napravljen sredstvima građana Valjeva iznajmljuje za gradseke manifestacije od zakupca objekta. Sve ovo Spasenić je nazvao Tranzicija na socijalistički način. I za naredne konferencije za novinare OO G17 plus najavljeuje teme o privatizaciji drugih prostora kao i sistematskom upropašćavanju preduzeća i banaka. G17 plus najavljeuje teme o privatizaciji drugih prostora kao i sistematskom upropašćavanju preduzeća i banaka.@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…