>>>Milan Lukic, optužen za ratne zlocine tokom oružanih sukoba u Bosni i Hercegovini, koji je juce uhapšenu u Buenos Airesu u Argentini, danas ce u sudu u Buenos Airesu biti saslušan kako bi bio utvrden njegov identitet. Lukic je, prema izvorima u Interpolu optužen za ubistvo najmanje 140 civila, ukljucujuci žene i decu tokom rata u BiH, uhapšen je na osnovu optužnice Medunarodnog suda u Hagu.

>>>Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajic izjavio je da ocekuje da uskoro Milan Lukic iz Argentine bude izrucen Haškom sudu.

>>>Šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Covic izjavio je da je Beograd spreman za konstruktivno ucešce u procesu decentralizacije na Kosovu, ali samo ukoliko je taj pristup sprovodljiv, iskren i proverljiv.

>>>Portparol Ministarstva pravde Makedonije Ubavka Janevska izjavila je da država nece revidirati presudu suda u Bitolju kojom je arhiepiskop Jovan [Vraniškovski] osuden na dve i po godine zatvora.

>>>Savet guvernera Medunarodne agencije za atomsku energiju [IAEA] održace na zahtev Velike Britanije, Francuske i Nemacke hitan sastanak o nuklearnim ambicijama Islamske Republike Iran.

>>>Islamski sveštenik Omar Bakri Mohamed napustio je Veliku Britaniju zbog najave vlade u Londonu da ce preduzeti odlucne mere protiv ekstremnih muslimana, saopštio je blizak saradnik sveštenika.
Londonu da ce preduzeti odlucne mere protiv ekstremnih muslimana, saopštio je blizak saradnik sveštenika.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…