Ugovor o zajedničkom finansiranju nastavka radova na brani i akumulaciji Rovni u 2005. godini potpisan je 3. avgusta između JVP Srbija vode i JP Kolubara, a to prema rečima direktora JP Kolubara Ljubomira Mucića znači da opština Valjevo i ovoo preduzeće zadržavaju stasus investitora. Ugovor je vredan 212 miliona dinara. EPS do sada se nije izjasnila o svom učešću u finansiranju što znači da će iznos opredeljenih sredstava u ovoj godini biti isključivo iz budžeta Republike i budžeta Opštine Valjevo.
– U ovoj godini je predviđeno da se nastavi sa izgradnjom samog tela brane i da se zaštiti podloga koja je već urađena, a prioritet će se dati radovima na kamenoj podlozi nizvodnog dela brane, kaže Mucić. Naš cilj je da se do kraja građevinske sezone izjednači telo brane sa izgrađenom i završenom predbranom do kote od 308,5 m
nadmorske visine što znači da će se visina brane u ovoj godini povećati za nekih 7m. Uskoro bi trebalo da počnu i radovi na lokalnim saobraćajnicama od sele Stubo do novosagrađene crkve Gračanice.
Drugi ugovorom regulisani su odnosi između JVP Srbija vode, JP Kolubara i izvođača radova Hidrotehnika Beograd i Energoprojekt niskogradnja.
– Ovi izvođači radova imaju obavezu da izvrše građevinske radove u skladu sa dinamičkim planom i da stvore uslove da se u 2006.-toj godini krene na intenzivnijem nastavku radova kako bi se krajem 2007. i početkom 2008. završili radovi na brani i krenulo sa punjenjem. Prema očekivanjima u 2006. očekuje se oko 700 miliona dinara za radove na brani.
Mucić je izrazio nadu da će se sa radovima krenuti između 15. i 20. avgusta, a poseban akcenat biće stavljen na odnos izvođača radova sa podizvođačima.
– Naš zadatak je da obezbedimo da sav materijal i kameni agregat bude sa teritorije Kolubarskog okruga kao i da se uposle podizvođači sa ovog područja.
Iz opštinskog budžeta za radove na brani i akumulaciji Rovni opredeljeno je 10 miliona dinara, a prema rečima Mucića biće upotrebljeno za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, širenje pozajmišta gline i obezbeđivanje kamenog agregata.
Iako je rok za formiranje Komisije koja će preispitati rad i način utroška sredstava u periodu do kraja 2004. godine istekao još 7. jula od strane JVP Srbija vode još nisu dostavljena imana dva člana koja bi učestvovala u radu Komisije. Mucić očekuje da će se to desiti početkom septembra i da će komisija do kraja godine uspeti da sagleda način utroška sredstava i time da ocenu racionalnosti rada. Komisija ima i zadatak da sastavi dinamički plan za završetak brane i akumulacije e da ocenu racionalnosti rada. Komisija ima i zadatak da sastavi dinamički plan za završetak brane i akumulacije @@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…