Na Letnjem prvenstvu Srbije i Crne Gore u plivanju na otvorenim bazenima, u Petnici zavrseno je dvodnevno takmicenje i oboreno je devet državnih rekorda.
Tokom drugog dana takmičenja nove rekorde postavili su štafeta novosadske Vojvodine [Jovanka Marijanovic, Isidora Tešic, Sara Stepanov, Tijana Vukanovic], u trci na 4×200 metara kraul, u vremenu 9:26,57 minuta.
Članica Crnice iz Paraćina Tijana Kaličanin je, posle kadetskog i omladinskog rekorda u prepodnevnoj trci 800 metara kraul [9:45,92] minuta, oborila kadetski, omladinski i seniorski rekord na 1.500 metara kraul sa vremenom 18:26,06 minuta.
Kadetski rekord za devojke, u trci na 200 metara mešovito, oborila je i Tijana Vukanovic [Vojvodina] u vremenu 2:31,70 minuta.
Nove državne rekorde su postavili muška štafeta beogradskog Partizana [Paunovic, Tepavcevic, Cavic, Siljevski] u trci na 4×100 metara mešovito [3:53,77 minuta], kao i Tijana Vukanovic iz novosadske Vojvodine, koja je srušila dosadašnji kadetski i omladinski rekord na 400 metara kraul [5:19,43 minuta].
Obaranje rekorda na 200 metara prsnim stilom za muškarce nije pošlo za rukom našem reprezentativcu Mladenu Tepavcevicu iz beogradskog Partizana. Plivao je 2:24,25 minuta, što je oko dve sekunde bilo slabije od dosadašnjeg rekorda SCG u toj disciplini.
Tepavcevic je posle te trke rekao novinarima da nije nezadovoljan jer je osvojio pet zlatnih medalja.
-Rekord nisam oborio zbog toga što još uvek ima problema sa vremenskom adaptacijom posle povratka sa Svetskog prvenstva u Montrealu, bilo je hladno, a nisam imao ni konkurenciju koja bi mi pomogla u borbi sa štopericom, rekao je Tepavcevic.
Drugi reprezentativac SCG, Milorad Cavic iz Partizana, takode ucesnik nedavnog Svetskog prvenstva u Montrealu, nije se pojavio na startu trka 50 metara lednim stilom i na 50 metara delfin iako je bio prijavljen.
Takmicenje u Petnici pokazalo je da najbolje plivace u SCG trenutno imaju beogradski Partizan i Vojvodina iz Novog Sada, a vidan napredak ostvarili su i takmicari iz Kikinde, Zrenjanina, Paracina i Valjeva.
Prvog dana takmičenja u disciplini 50 m kraul kadetkinja Tijana Jakovljević iz PVK Valis postala je kadetski i juniorski prvak države, dok je u senirskoj konkurenciji postignutim rezultatom zauzela drugo mesto iza reprezentativke Najdanovski Miroslave iz PK »Proleter« iz Zrenjanina.
Titulu prvaka države u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osvojila je Anđelka Petrović u disciplini 50 m delfin, dok je u seniorskoj konkurenciji zauzela drugo mesto iza reprezentativke Danijele Đikanović. Pored ove tri medalje, Petrovićeva je osvojila medalje i u svim ostalim disciplinama u kojima je plivala – u disciplini 100 m delfin osvojila dve srebrne medalje u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji, u disciplinama 200 m i 400 m mešovito osvojila je po srebro u kadetskoj i bronzu u juniorskoj kategoriji i u disciplini 50 m leđno osvojila je bronzanu medalju u kadetskoj konkurenciji. I ostali plivači »Valisa« ostvarili je dobre rezultate.
Dvodnevno takmicenje na olimpijskom bazenu u Petnici okupilo je 187 takmicara iz 30 klubova SCG, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u uzrasnim kategorijama od kadeta do seniora.
Na Univerzijadi, koja ce se od 11. do 17. avgusta održati u Izmiru, iz SCG ce nastupiti Danijela Đikanovic i Igor Beretic [Vojvodina], Marina Kuc [Partizan], Sebastijan Higl [Dinamo, Pancevo] i Vladan Markovic [Zlatni delfin, Beograd], dok ce kao njihov trener putovati Aleksandar Škanata [Crvena zvezda].
Već u utorak u SRC Petnica biće održano novo plivačko takmičenje – drugo kolo Prvenstva centralne Srbije. A do završetka ovogodišnje letnje sezone ostali su još Međunarodni plivaški miting »Delfin kup« u Adi, B Prvenstvo Srbije i III kolo Prvenstva centralne Srbije.

Dok su se njihovi stariji klupski drugovi takmičili u Valjevu na Državnom prvenstvu, najmlađi plivači »Valisa«, predvođeni trenerom Branislavom Petrovićem, učestvovali su na šabačkom plivačkom maratonu u reci Savi.

U trci na 1200 m ostvarili su ubedljivu pobedu nad svojim vršnjacima. Prva u ženskoj knkurenciji bila je Eva Đurica, dok su u muškoj konkurenciji prva tri mesta zauzeli Dimitrije Jovanović, Aleksandar Dobriković i Marko Beljić. Četvrti u istoj trci bio je takoče pliva? »Valisa« Lazar Ranković.

Dobriković i Marko Beljić. Četvrti u istoj trci bio je takoče pliva? »Valisa« Lazar Ranković.

@@@

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…