„Beovoz” na liniji Pančevački most-Valjevo, i obratno nije saobraćao nekoliko dana, a odluku o ukidanju te linije „Beovoza” donelo rukovodstvo ŽTP „Beograd” zbog kako je navedeno nerentabilnosti. „Beovoz” je iz Valjeva, ali i ka Valjevu, po pravilu bivao prepun putnika, uglavnom studenata.
Zbog velikog interesovanja gradjana Valjeva, a posebno studenata, kojima je železnicom najjeftiniji put do Beograda, licnim zalaganjem predsednika opštine Valjevo dr Jovana Tomica, od petka ponovo saobraća “Beovoz”. Cena karte je 120 dinara u jednom pravcu.
– Kada sam čuo šta se desilo otišao sam kod ministra za kapitalne investicije koji takođe nije bio upoznat sa ukidanjem linije Beovoza, kaže Tomić. U kontaktu sa odgovornima u ŽTP-u saznali smo da je u pitanju preispitivanje rentabilnosti pojedinih pravaca. U pitanju je bila niska cena karte i ko će platiti razliku. Ako ne možemo da ovom narodu obezbedimo posao, ako ne možemo da obezbedimo studentima neke kredite, onda bar možemo da im obezbedimo jeftiniji prevoz.
„Beovoz” je do Valjeva uveden 25. juna 2004. godine, kao ispunjeno predizborno obecanje tadašnje koalicije na vanrednim parlamentarnim izorima, Nove Srbije i Srpskog pokreta obnove.
Predsednik Tomić se u današnjoj izjavi za našu televiziju osvrnuo i na problem sa Lukoilovom benzinskom pumpom rekavši da je situacija pod kontrolom. Benzin je pronađen na jednom nepropusnom sloju i tokom dana u Valjevo je trebalo da stigne specijalno vozilo pri čemu bi trebalo da se utvdi način njegovog uklanjanja. U medjuvremenu započeta je demontaža i otkop starih cisterni, a predstavnicima Lukoila je predloženo izmeštanje pumpe na drugu lokaciju.
– Sutra će doći direktor Lukoila da razgovara, najavio je Tomić i pri tom ćemo videti pod kojim uslovima ćemo izvršiti zamenu zemljišta. Lukoil se obavezao da će uraditi potpunu dekontaminaciju terena tako da ono posle bude potpuno bezbedno za gradnju.
Na parkingu su u toku geotehnička ispitivanja terena, a posao će biti maksimalno ubrzan kako bi se stvari vratile u normalu što pre. ku geotehnička ispitivanja terena, a posao će biti maksimalno ubrzan kako bi se stvari vratile u normalu što pre.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…